טיפול ארוך טווח בסרנדה והפרעות בהתפתחות

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

03/04/2021 | 15:24 | מאת: ד

שלום ד"ר, נער בגיל 13 מטופל כ-3 שנים בסרנדה, זאת לאחר אשפוז ומצב מסובך מאוד שהיה לפני כן (פריזמה החמירה את מצבו). ניסינו בהתוויה רפואית להוריד אך לא ניתן, שוב נכנס למצב מסוכן. בהתחלה קיבל 150 מ"ג (וגם סרקוול בערב) והיום מקבל 75 מ"ג. הבנתי שהתרופה דורשת אישור מיוחד לילדים (מדוע?) והאם טיפול ממושך בתרופה מילדות ובהמשך בגיל ההתבגרות עלול להפריע להתבגרות, לגדילה ולהתפתחות המינית? (קראתי שהתרופה עלולה לגרום נזק בלתי הפיך מינית). מאוד חוששת, אשמח לתשובה בהקדם. תודה רבה מראש

תואר בתרופות ממשפחה זו האטה בגדילה והתבגרות. לא מצאתי מספיק מידע על טיפול ארוך טווח

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים