התפתחות מינית מוקדמת- בת 9.5

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

30/03/2021 | 20:25 | מאת: מירמיר

ד"ר צדיק שלום, בתי בת 9 ו-7חד'. הופעת מחזור לפני שבועיים. בטיפול זריז של מחלקת אנדו' בתל השומר. הומלץ זריקות של דקפפתיל 3.75 למשך 4 חודשים ובחודש החמישי מתן זריקה לחצי שנה( לאחר צילום כף יד ובדיקות הורמונליות). מספר שאלות: 1. האם ניתן להקדים את הזריקה החצי שנתית בכדי למנוע כאב מיותר או שיש הכרח בפרוטוקול הזה? 2. האם החזה צפוי להתכווץ בעקבות הטיפול? צימצום שיער ערווה? תודה רבה על המענה.

1) לכל מקום יש נוהג אחר לטיפול. אין פרוטוקול קבוע. עליכם לשאול שאלה זו את האנדוקרינולוגים המטפלים בכם 2) השעור נובע ממערכת הורמונים אחרת שאין לדקאפפטיל כל השפעה עליה. טיפול בדקאפפטיל יכול לגרום להקטנת השדיים תוך הטיפול ובדרך כלל לאחר הפסקת הטיפול המשך גדילתן

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים