סידן גבוה בבדיקת דם.

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

30/03/2021 | 02:45 | מאת: מעין

שלום וברכה מה זה אומר סידן 14 במקום 10.4? זה מסביר חולשה? בת 16. תודה!!!

רמת סידן (CALCIUM) גבוהה בדם תופעה שאינה שכיחה בילדים. לפני שמבצעים ברור יש לחזור על הבדיקה כדי לוודא שאינה טעות. שלושה מקורות עיקריים ומווסתים את רמת הסידן בדם הם: 1) העצמות 2) הכיליה: מפרישה סידן לצינוריות השתן, אך גם סופגת סידן חזרה מהן 3) ספיגת סידן מהמעי. המווסתים העיקריים של רמת הסידן בדם הם: פאראתירואיד הורמון (PTH) וויטמין D. ויטמין D גורם לעלית הסידן בדם כתוצאה מהשפעתו על הכיליה, העצם והמעי. הורמון הקלציטונין גורם לירידת הסידן בדם, אך השפעתו חלשה. תופעות לוואי היכולות להיות כאשר הסידן גבוה, 15 ומעלה: הופעת הסימנים שונה מאדם לאדם - מערכת העצבים- כאבי ראש, שינויי התנהגות, הזיות, חולשה, רגזנות, בלבול - מערכת העיכול- עצירות והפרעות בפעילות המעי, הסתידויות, כולל בלבלב - כליות אבנים בכליות, ריבוי מתן שתן, ופגיעה בתפקוד הכיליה - כאבים בעצמות - -חולשת שרירים הסיבות לסידן גבוה בדם יכולות להיות שונות- יש צורך לפנות לאנדוקרינולוג לברור. חובה להשלים ברור עד החלטה סופית בקשר לאבחנה חלק מהסיבות לסידן גבוה הן: -פגם גנטי תורשתי בו הסידן גבוה בדם אך רק מעט מופרש בשתן -עודף גדול של סידן בתזונה - הרעלת ויטמין D בגלל מינון גבוה מהרגיל - מתן ויטמין A במנות גבוהות -גידול בבלוטת הפאראתירואיד המיצר PTH - מחלות גידוליות בדיקות ראשוניות לביצוע לשם ברור: urea, creatinine, Na, K, Ca, Mg, Phosphor, Alk. Phosphatase, GOT, GPT, Proteins, Albumin, CRP, blood count, , TSH, FT4, 25-OH-VIT D אולטראסאונד כליות, בדיקת רופא עיניים, ECG

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים