התפתחות מינית ילד בן 12

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

18/03/2021 | 15:20 | מאת: ד42

בן 12.5 גבוה ומלא. רמת התפתחות p1 וגילעצמות 13 קצב גדילה רגיל ולא מהיר של גיל ההתבגרות. החל כעת קרי לילה. האם יכול להיות שלא יקפוץ לגובה אם החל לו קרי לילה ובעצם התבגר? פספס את שלב קצב הגדילה המהיר של גיל ההתבגרות?

גיל ההתבגרות הוא מושג פופולרי, לא רפואי אינו אומר הרבה וגורם לטעות בתפישת המצב.. התבגרות תקינה יכולה להתחיל בבן בין גיל 9 לגיל 13.5. הביטוי הגופני להתבגרות בן היא גדילת נפח האשכים. האנדוקרינולוג הבודק את הנער, צריך לציין בסיכום מה נפח האשכים.לא נתת לי שום מידע על כך. יתכן והוא לא החל להתבגר ועל כן אינך רואה שיפור בקצב הגדילה. צריך לראות אתגרף הגובה כדי לדעת במדוייק. בעת ההתבגרות כאשר נפח האשכים גדל מספיק, יצור ההורמון הגברי טסטוסטרון הולך ועולה. הטסטוסטרון גורם לעליה ביצור הורמון גדילה והשילוב של גורמים אלה גורם לעליה בקצב הגדילה. נראה לי שאין לך מידע מספיק על התבגרותו. מידע מלא על ההתבגרות נותנים: נפח אשכים, רמת ההורמונים: LH FSH TESTOSTERONE. (שיעור מיני אינו קנה מידה)

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים