מתן הורמון גדילה לילד שאין אצלו מחסור בגוף

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

11/03/2021 | 12:11 | מאת: אורלי

שלום, הבן שלי בן 16 גובהו 1.57 הרופא המלי. על מתן גנוטרופין 29 גרם למרות שלא קיימת אצלו בעיה של חוסר בהורמון. אני מאוד מתלבטת ומפחדת מהשלכות עתידיות של ההורמון. האם במצבים כאלה ממומלץ לתת הורמון למרות שלק קיים חוסר בגוף? בברכה אורלי

1) אין דבר כזה 29 גרם.זה מתאים לבן אדם במשקל 730 קילוגרם. 2) חסרים נתונים מעשיים כדי לייעץ לך: מה גיל העצמות שלו? מה כתוב על ההתבגרות שלו?

15/03/2021 | 13:30 | מאת: אורלי

תודה על התיחסותך מצויין שגיל העצמות בגיל 16 מתאים ל-14 ואף יותר משקלו-40 ק"ג בקשר להורמון הרופא המליץ ל-GENOTROPIN GQ 2 MG

בגיל עצמות 16 לא נותנים הורמון גדילה, אין תועלת בגיל עצמות 15 נותרו בסביבות %3 להוסיף לגובה כלומר להגיע ל 162 בערך בגיל עצמות 14 נותרו עוד 7% להוסיף לגובה כלומר להגיע ל 167 בערך. אם את אומרת שגיל העצמות מעל 14 אולי יגיע ל 165. מתן הורמון גדילה יתכן ויתן לו תוספת של עוד כ 3 סנטימטר. ההחלטה אם לתת לו היא שלך. הוא לא צריך את ההורמון מסיבה בריאותית, אלא כדי להוסיף גובה

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים