ילד בן 12 שגבה רק מעט סמ׳ בשנה

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

10/03/2021 | 20:17 | מאת: לילך

שלום למומחה. בני בן ה12 גבה רק מעט סנטימטרים בשנה האחרונה, כבר שנה לא היינו צריכים לקנות לו בגדים חדשים כי הישנים עדיין טובים עליו. האם צריך לבדוק אותו?

מעט סנטימטרים בשנה זה לא מידע. גם מידת בגדים אינה מדד טוב. יש לפנות לאנדוקרינולוג ילדים שיוודא כמה סנטימטרים הוא גדל בשנה, שיוודא את מצב התבגרותו ויוודא מה גיל העצמות שלומה גיל

כאשר יש בעיית גדילה=הוכיחו שקצב הגדילה מתחת לנורמה, 1) רופא הילדים צריך לבדוק' אותו בדיקה גופנית כללית 2) רופא הילדים בודק האם יש מחלה כללית סמויה ומבצע לשם כך בדיקות: ספירה, CRP, תפקודי כבד, כליות, חלבוני הדם, סידן, זרחן, נתרן, אשלגן, ברזל, בדיקה לצליאק,תפקוד בלוטת התריס, גורם גדילה -IGF,בדיקת שתן ועוד

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים