חיסון קורונה ומעקב גדילה

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

09/03/2021 | 16:52 | מאת: מודאגת

שלום! בני בן 14, במעקב גדילה מגיל קטן בגלל גובה באחוזון 3 עקבי . תוצאות כל הבדיקות לאורך השנים, כולל הורמון גדילה שנעשה באשפוז יום תקינות (רק גיל עצמות לפי צילום כף יד נמוך בשנה-שנה וחצי) , אז כעת רק מעקב אחרי גובה והתפתחות מינית שגרתית. שאלתי היא האם החיסון נגד קורונה (כשיהיה רלוונטי לגיל הזה) עלול לפגוע בהמשך הגדילה. ברור לי שהחיסון חדש יחסית, אבל ממה שידוע על המנגנון שלו, האם הוא בטוח לעניין הגדילה? תודה רבה מראש

לא מוכר שום מנגנון של החיסון הפוגע בגדילה. בעולם ממשיכים לתת הורמון גדילה במי שמקבל חיסון. וגם לא הגבילו את מתן החיסון בילדים עם בעיות גדילה

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים