ערכים תקינים של ghf1

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

06/03/2021 | 11:39 | מאת: שלי

שלום, הבן שלי בן שנה וחצי. כשנולד היה בערך אחוזון 30 בגובה ועם הזמן ירד ושמר על אחוזונים מאוד נמוכים- 20, 6, 4 עלה ל7 ועכשיו ירד ל1. מבחינת משקל הכל תקין. רופא ילדים הפנה לבדיקות דם ונראה שהכל די בטווח הנורמה. הערך של igf1 יצא 4.02. רציתי לשאול מה זה אומר?

1) זה לא הבדיקה שתחליט על האבחנה. עלייל לפנות עם כל נתוני הגדילה והבדירות לאנדוקרינולוג ילדים 2) התוצאה נמוכה. תוצאה נמוכה בגיל זה יכולה להיות מסיבות שונות למשל חסר בתזונה-דיאטנית יכולה לבדוק זאת 2) הורמון גדילה נמוך 3) בגיל זה הבדיקה לא תמיד אמינה על כן פני לאנדוקרינולוג ילדים

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים