ברור לגבי גובה של ילד בן 13

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

01/03/2021 | 01:37 | מאת: מיקה

שלום וברכה, בני בן 13 בגובה 148, לא התחיל להתפתח מינית, צילום כף היד שלו מראה על גיל עצמות תואם לגיל כרונולוגי, אני בגובה 160 ואביו 186, מאחר והוא יחסית נמוך רציתי לברר האם יש צורך לעקוב אצל אנדוקרינולוג לגבי הגובה שלו? האם על סמך הנתונים הנ"ל ניתן לדעת לאיזה גובה יגיע?

1) מותר לא להתחיל להתבגר עד גיל 13.5. לאחר גיל 13.5 אם לא הופיע התבגרות יש צורך בברור ע"י אנדוקרינולוג ילדים 2) אמינות חישוב הגובה הסופי תלויה בכך שלנער אין כל בעיה נוספת. א) אם אחוזון המשקל והגובה מתקדמים באופן עקבי, ניתן לחשב ב) אינני מכיר אף אנדוקרינולוג ילדים מנוסה שמחליט על גיל העצמות והחישובים מבלי שראה את הצילום ממש. ב-50% לפחות התשובה המודפסת אינה נותנת מידע מספק

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים