החלפת זומקטון , החזרה של התרופה

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

28/02/2021 | 00:13 | מאת: ו.

בקרוב יודיעו גם לנו על החזרת העט זומקטון עקב recall אך לא ברור לי , קיבלנו מרשם חדש לנורדיפלקס האם זו אותה תרופה או בגלל שאלה חברות שונות התרופה היא שונה ורק העט שונה? כי עד כה הסתדרנו בלי שום תופעות לוואי. בתקווה שהתרופה היא אותה תרופה אז אין לנו שום בעיה להתחיל משהו אחר חוץ מהעובדה שזה הפעם יהיה עם מחט.

שני ההורמוני הגדילה המצויים כעת בארץ הם של חברת נובו-נורדיסק, החומר-נורדיפלקס ושל חברת פייזר, החומר גנוטרופין-גו קויק= genotropin-goquick לשני הורמונים אלה הרכב מדוייק וזהה לזה של זומקטון. הפעילות והיעילות של כולם זהה וגם תופעות הלוואי זהות וגם המינון היומי זהה במעבר מתוצרת אחת של הורמון גדילה לתוצרת אחרת. לכל הורמון יש מזרק מיוחד שלו. כיוון שחברת פרינג הודיע שהמזרק שלה מסוכן ויכול לגרום לפציעה, חובה להחליף להומון אחר שלו יש מזרק אחר בהצלחה

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים