בלוטת התריס תינוק שנולד

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

23/02/2021 | 01:42 | מאת: שלי

שלום, בני נולד ב 26.1 שבוע 39 משקל 4 קילו, קיבלנו תשובה מהסקר יילודים על חריגה בבדיקת בלוטת התריס. Tsh-20 הורמונים t4 ו t3 תקין. חזרנו על הבדיקה לאחר 10 ימים יצא tsh-50 T3 t4- תקין. נוגדנים אין. הבדיקות שלי לבלוטת התריס תקינות, התינוק קיבל טיפול באלטרוקסין 8 טיפות ליום כרגע מטופל 16 ימים, חזרנו אתמול על הבדיקה. קיבלנו היום תשובות: Tsh-0.16 ,T3-8.5, T4-33 האם 8 טיפות נחשב כמינון נמוך בכללי? האם צריך לרדת במינון ולכמה מומלץ? האם יכול להיות שמדובר בתת פעילות שהייתה לאחר לידה וחלפה?

תת פעילות של בלוטת התריס בלידה אינה דבר חולף. התערבות של מישהו לא מומחה בנושא מסכנת את הילד המחשבה שלך על מינון טיפול נמוך או לא נמוך נובעת מחוסר ידע. מינון מתאים הוא מינון הגורם ל TSH להיות בתחום הנורמה ואצל ילדים שונים הוא שונה.

01/03/2021 | 01:48 | מאת: שלי

תודה. מה הכוונה שתת פעילות בלידה אינה דבר חולף? לא יכול להיות שהייתה עלייה של tsh לאחר לידה ואז חוזר להיות תקין? הרופא המטפל אמר לנו הפוך שלרב התינוקות זה מצב חולף בסביבות גיל שנתיים שלוש כמובן ציין שלא מתחייב.

פני לאנדוקרינולוג ילדים המידע שלך שגוי וחבל סתם לדון באינטרנט

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים