בקשר לבדיקות הורמנליות

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

21/02/2021 | 12:06 | מאת: דנה

שלום לאור השמנה ושיעור פלומתי באיזור האשכים נעשו לבני בדיקות הורמנליות לפני כחודשיים שהיה בין 3 וחצי חודשים היום הוא בן 5 וחצי חודשים הבדיקות ההורמנליות יצאו תקינות חוץ מ 2 שיצאו אחת גבולית ואחת גבוהה להלן התוצאות ה ANDROSTENEDIONE 3.3 Lh 3.9 Tsh3.97 Fsh 1.8 TESTOSTERONE- Total 7.98 13.2- T4 free DHEA SULPHATE 0.7 ואלו 2 בדיקות ואלה הבדיקות שיצאו גבוליות.מה זה אומר ומה עושים מכאן? זה מראה על בעיה גנטית ? איך מטפלים ומה עושים איזה בירור צריך לעשות 17 Oh PROGESTERONE שיצא ברף העליון של הנורמה ונדבק פעמים 14.2 תודה על המענה אמא מודאגת וחרדה לבן שלה שם הבדיקה 11-DEOXYCORTISOL (S שיצא 27.5

מישהוא שלח אותך לבצע את הבדיקות האלה. לא את צריכה לעשות משהו ולא את צריכה לקבל הוראות טיפול. יש חשד לפגם בפעילות יותרת הכיליה. אנדוקרינולוג צריך להשלים את הבדיקות ורק לאחר מכן מחליטים על טיפול. בילד כזה צריך לבדוק את צורת גדילתו,את גיל העצמות, האם יש האצה בגדילה, לבדוק לחץ דם, לבדוק נתרן ואשלגן בדם ואת הקורטיזול בדם ועוד. פ ני בהקדם לאנדוקרינולוג ילדים

07/03/2021 | 16:19 | מאת: דנה

הי.. כפי שאמרת לי לפנות בהקדם לאנדוקרינלוג .. פניתי ומשם שלחו אותנו למיון דחוף לטסט קורטיזול שיצא תקין וזה לא משהו מסכן חיים ונולד ובדיקות דם של אלקרליטים ואשלגן לקחו וזהו ומפה לא סיפקו לי תשובות והבירור הסתיים.. צריך לעשות עוד בדיקות לבדוק למה הערכים האלו גבוהים?

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים