פענוח תוצאת בדיקת דם

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

16/02/2021 | 22:24 | מאת: סמדר

הבדיקה COMPOUND S 60' תוצאה 17.2 nmol/L מה אומרת התוצאה??

16/02/2021 | 22:35 | מאת: סמדר

COMPOUND S 0' תוצאה 10.70 תוצאה לעומת טווח הנורמה זה החלק השני של הבדיקה

בדיקהשנועדה לבדוק האם יש פגם בפעילות בלוטת יותרת הכיליה מסוג 11 הידרוקסילז. התשובה היא בתחום הנורמה, כלומר, אם זה השיא הכי גבוה של הבדיקה-הוא תקין.

ממש לא נכון זמן 0 הוא החלק הראשון של הבדיקה. בבדיקה בודקים אם השיא הכי גבוה הוא מתחת ל20 ואז השיא של חומר זה הוא תקין. בדרך כלל בטסט זה בודקים גם דברים אחרים שעליהם אין לי מידע אםם יש בהם בעיה

ערך מתחת ל20 של חומר זה בטסט היא תקינה

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים