נפיחות בפטמה בשד בנער

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

11/02/2021 | 04:45 | מאת: א

שלום דר בני בן 14 במעקב אנדו מגיל שנתיים בשל גובה ומשקל היה אחוזון 10 עד גיל 7.הופסק מעקב,בגיל11 חשתי ששוב יש שבירה והחל מעקב ואכן אחוזון 3 בשניהם לאט לאט לאט היום כבר אחוזון 5 גובה משקל 10.השבוע הוא אומר לי כי יש נפיחות בפטמה ימין כבר זמן רב,אני איתו כל הזמן והמומה איך לא הבחנתי,אנדו אמר זה כפתור התבגרות ושזה יעבור בסוף ההתבגרוצ אך ראיתי כי מודאג ומדד את המקום כמה פעמים.אמר אם יהיה אדום או נוזל חייב כירורג לניקוז.אולטראסאונד הראה רקמה גלונדרית בימין מאחורי הפטמה bud בגודל1.8*0.7סמ. אקסילה בלוטות לימפה תקינות.בירדס 2 רושם. בשמאל תקין הכל.בירדס1.סיכום מדובר בגניקוסמטיה.ולעשות ברור הורמונלי ואולי גם סונר אשכים.כמובן שהאנדו ראה את זה אבל אמר שבירדס לא שייך אליו.נתן בדיקות הורמנליות אי גי אפ פרולקטין וטיאס אייץ וכללי.כירורג שד אמר גם הורמונלי ורק לאנדו.לא הצלחתי להבין לגבי בירדס עצמו איך לא שייך לאנדו ולא לכירורג.בירדס 2 כתבה שפיר.זא יש ממצא?הנפיחות הזו זה הממצא הרקמה הזו?מודאגת מאד קוראת ומבינה שהרקמה היא אצל נשים בשלב של מחזור וזה מה שמייצר חלב.איך יש את זה לבני?הם לא מסבירים בצורה מובנת כלל הרופאים האלה.לגבי אשכים עשינו לפני 3 ח כי הילד הבחין שאחד גדול יותר ונפול יותר היה תקין ובדיקת אורולוג גם תקינה.האם יש קשר?האם בירדס זה צפיפות שד שמורידה מרגישות הבדיקה או שזה ממצא שפיר כפי שכתבה?לעקוב?האם אומר ש 2 זה משהו שיכול להמאיר ולעלות בדרגת המספרים?האם זה רק כפתור התבגרות כפי שנאמר אז למה רשום 2 כממצא שפיר?אודה לתשובות לא הוסבר לי בצורה שאוכל להבין את כל זה באמת לעומק.תודה מראש מודאגת מאד

את הדברים הכי חשובים לא הזכרת: 1) נפח האשכים 2) רמת טסטוסטרון ואסטרוגן הסבר התופעה: נפיחות מתחת לפטמה בגלל רקמת שד היא ממצא שכיח בהתבגרות. בתהליך ההתבגרות האשכים הולכים וגדלים. האשכים הם בית החרושת ליצור ההורמון הזכרי של הגבר, הטסטוסטרון. חלק מהטסטוסטרון הופך בכל זכר להורמון הנשי אסטרוגן. האסטרוגן גורם להגדלת רקמת השדיים. לעיתים הגדלת השדיים מופיעה בשני הצדדים ולפעמים מופיעה בצד אחד והגדלת צד שני יכולה להופיע אפילו 6 חודשים לאחר מכן. בהתבגרות הבנים יתכן חוסר איזון בין רמת הטסטוסטרון לרמת האסטרוגן ולכן קיימת התופעה . בחצי מהבנים בתקופת ההתבגרות יש הופעת שדיים לעיתים בצורה בולטת מאד ולעיתים בצורה מינימלית. משך הזמן שנשארת רקמת השד היא בין מספר חודשים ולעיתים יותר נדירות שנתיים. לא כל הבדיקות שבוצעו לבן קשורות להופעת השד. למשל גם TSH וגם IGF אינם קשורים לעניין . נדיר שאני מבצע אולטראסאונד כאשר ממששים הגדלת שד בעת תהליך ההתבגרות. האנדוקרינולוג בצע את הבדיקה כדי לשלול סרטן שד המונח BI-RADS 2 ביראד 2 פירושו שאין רקמה סרטנית בשד. לא בדקתי את הנער ואינני יודע למה עלו חששות האנדוקרינולוג. אם יש משהוא חריג בבדיקה שאין לי מידע עליו, אפשר לפנות לאנדוקרינולוג נוסף לבדיקה

19/02/2021 | 15:06 | מאת: א

ראשית תודה פרופ,ראיתי רק עכשיו לא הופיעה לי התראת תגובה.מי שנתן את האולטרא זו ר.הילדים.האנדו נתן לעשות בנוסף לבדיקות הר.ילדים את האיגיאפ תריס ופרולקטין.שלושתם תקינות.טוסטרו אמר לא צריך האנדו בגלל משהו שראה או בדק ואמר תקין.אסטרוג בכלל לא דיבר.הדם השאר יצא עכשיו פרוטאין טוטאל טיפה נמוך גבולי,מחכים לשתן,עושה שתן פעמיין בלילה,זרחן טיפה גהוה גם קרוב לגבולי.אף פעם לא יצא ככה.ויט די 48 למרות שקיבל הרבה זמן אותו עד לפני חודשיים.בקושי יוצא בגלל הקורונה.אבל עדיין קיבל די עד לפני חודשיים.פרטין 6 וחצי תמיד נמוך אצלו חוץ מפעם שעלה ל24 לפני שנתיים.די ופרטין תמיד נמוכים אםלא מקבל די.ברזל קיבל רק שהיה קטן הופסק בגלל כאבי בטן.נפח אשכים עכשיו ימין 12 15 שמאל12 מל.לפני חודשיים 8 10.טאנר 4 שיער בפוביס.שערות בודדות בשחי שמאל.כתב פיטמה מורכבת.מה זה? ואמר שזה כפתור התבגרות כפי שאמרת.כואב לו אם מקבל מכה למשל שם או נוגעים לו חזק.זה טבעי? דואגת בגלל הכל מחכה לתשובתך מה לעשות מה לבקש מהאנדו ור.הילדים?מה דעתך על כל זה פרופס והאן לבדוק טוסטרון ואסטרוגן?ומה עם השאר שיצא לא בנורמה.סטבל מכאב גב בנוסף בשדרה 3 שנים בזמן התכופפות רק.הדמיות הראו בלטים ונאמר שזה תקין שזה לא בלטים.עושה פיסיותרפ.ממתיהה לתשובתך.

יש כאן הרבה שאלות שאחת לא קשורה לשניה ושאלות מתחומים שונים פני לחוות דעת שניה אצל אנדוקרינולוג ילדים נוסף שיוכל גם לבדוק אותו. הנער בתהליך התבגרות והופעת רקמת שד לרוב היא נורמלית לחלוטין אבל צריך לבדוק

22/02/2021 | 12:46 | מאת: א

דר רק הדאגת אותי שאתה אומר עוד חוות דעת האם בכל זאת צריך בדיקות נוספות לנושא הרקמה?או לנושא אחר?אם אפשר בבקשה להנחות אותי מה לבדוק ואני אבקש מהאנדו זה יעזור לי מאד אנחנו בריצות רבות להמון תחומים שנינו ולחפש עוד אנדו ושיהיה טוב זה זמן,אם אפשר להנחות אותי מה לבקש חוץ מבדיקות טוסטרון ואסטרוגן בבקשה

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים