שאלה לגבי רמת טוסטרון

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

10/02/2021 | 16:46 | מאת: שש

בני בן 9 עבר תסביב אשך של אשך טמיר כשהיה תינוק והאשך נכרת. האשך השני היה בשק האשכים כבר בלידה, לפי בדיקת אורולוגית האשך תקין. לבני יש קול גבוה יחסית לחבריו, האם יש צורך לבדוק זאת או לחכות לגיל ההתבגרות? באיזה גיל מומלץ תוסף טוסטורון במידה ויש חסר?

קול גבוה אינו סימן אבחנתי. אשך אחד המצוי בשק האשכים מהלידה, סיכוי גדול שהוא תקין וסיכוי גדול שהוא מספיק לתהליך התבגרות תקין ופוריות בהמשך. אני כותב סיכוי גדול, כי לכל בן אדם שהאשכים שלו מהלידה בשק, אין בטחון שהוא יהיה פורה. בבנים, תחילת ההתבגרות היא תחילת גדילת האשכים. רק מגודל מסויים הם מתחילים לייצר את ההורמון הגברי טסטוסטרון. המונח גיל ההתבגרות הוא מונח מוטעה כיוון שבכל נער ההתבגרות יכולה להופיע בגיל אחר.ההתבגרות בבנים יכולה להתחיל במקדימים בגיל 9 ובמאחרים בגיל 13.5. אין שוםהגיטון ותועלת בבצוע בדיקת טסטוסטרון לפני שיש התבגרות משמעותית. בנער כזה כדאי להיות במעקב אנדוקרינולוג פעם ב 6 חודשים. האנדוקרינולוג בודק את גודל האשכים. אין צורך בבדיקות דם בתחילת המעקב. אם אין הופעת התבגרות עד גיל 13.5, שוקלים רק אז התערבות בהתבגרות

14/02/2021 | 10:45 | מאת: שש

תודה על התשובה, לבן שלי לאחרונה גדלו מעט שערות שחורות באיזור שק האשכים, בעיקר היכן שהאשך חסר. זה יכול להעיד על חסר בטסטוסטרון?

שער תלוי בהורמונים של בלוטת יותרת הכיליה. אין לכך כל קשר לטסטוסטרון

16/02/2021 | 09:31 | מאת: שש

זה לא מוקדם מידי שיעור מיני בגיל 9 וחצי ללא סימני התבגרות מינית נוספים?

לאחר גיל 9 שנים בבנים, הופעת שעור היא תקינה. הופעת שעור אינה התבגרות התבגרות היא גדילת נפח האשכים וגם היא נורמלית לאחר גיל 9

18/02/2021 | 19:37 | מאת: שש

האם תסביב אשך של אשך טמיר יתכן שפגע בתפקוד האשך שבשק האשכים? נפח האשך היום הוא 13*7*18 מ"מ. הילד בן 9 וחצי

אם האשך קטן משמעותית מהשני יתכן שכן

26/02/2021 | 20:07 | מאת: שש

האשך השני לא קיים, נכרת. האם גודל האשך שציינתי נחשב תקין לילד בן 9 וחצי 18*7*13 מ"מ?

צריכים לעבור מספר חודשים מהתסביב כדי להעריך את נפח האשך. בגיל זה ובנפח זה לא ניתן להעריך את תפקוד האשך

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים