צילום כף יד גיל עצמות

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

07/02/2021 | 01:00 | מאת: אסתר

שבוע טוב פר, צדיק ביתי בת 14 מקבלת הורמון גדילה עקב חוסר. בצילום אחרון גיל עצמות תואם את הגיל שלה ולכן קופת חולים לא אישרה לי את המשך התרופה.האם זה שלא אישרו זה הגיוני? כי אכן מדובר על ילדה עם חוסר בהורמון גדילה תודה

התנאים להפסקת טיפול בהורמון גדילה הם: 1) קצב גדילה פחות מ 2 ס"מ לשנה 2) גיל עצמות 14. הכלל הכי חשוב הוא קצב הגדילה אם קצב הגדילה מעל 2 ס"מ לשנה, ממשיכים טיפול.

16/02/2021 | 20:41 | מאת: אסתר

תודה על התשובה. הבת שלי בת 14 גיל עצמות היה 14 . ולא מאשרים לנו המשך טיפול הורמון בקופת החולים. בדצמבר 2019 גובה היה 155.5 ס"מ . ושנה לאחר מכן נובמבר 2020 גובה היה 158.3. הילדה גבוהה בכמעט 3 ס"מ בשנה.(כפי שכתבת לי אם הילדה תיגבה ב יותר מ 2 ס"מ בשנה ממשיכים טיפול) האם יש לקופה "זכות" לא לאשר המשך טיפול? לילדה יש חוסר בהורמון גדילה. והאם לדעתך עם נתונים אלה כדאי ל"להלחם" ולהתעקש שיאשרו המשך טיפול?? תודה מראש

הקופה יכולה להחליט על הפסקת טיפול בגיל עצמות 14, גם זה אחד הכללים להפסקת טיפול. אני בנתונים אלה ממשיך טיפול במטופלים שלי. אם זו החלטת הקופה, סיכוי גדול שהקופה לא תכנע ל"מלחמה" נגד ההחלטה, גם בגלל שגובה הנערה הוא בתחום הנורמה.

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים