ילד באחוזון הרבה יותר נמוך מהאחים שלו

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

04/02/2021 | 16:14 | מאת: רינת

הבן שלי בן 10 גדל על אחוזון 9-10. אני 179 ס"מ האמא 175 שני האחים שלו על אחוזון 60 ו 75 והוא מתוסכל- מה אפשר לעשות?

לא כל הילדים יגיעו לאותו הגובה בסוף הגדילה, למרות "הפוטנציאל המשפחתי" במקרים רבים הנער בריא ואין לו שום חוסר הורמונלחי ושום בעיה בריאותית. אם הוא גדל בצורה עקבית, על אחוזון קבוע בתוך תחום הנורמה, יש לתת לו לחיות בשקט מבלי להציק לו. סיבות להפרש באחוזון הגדילה בין ילדים (אפילו תאומים) יתכן בגלל: 1) בן שמתבגר יותר לאט מהאחרים במשפחה. בהתבגרות גדלים מהר יותר. כשההתבגרות מתחילה מאוחר יותר, גם תקופת הגדילה המהירה מופיעה מאוחר יותר 2) הפרעה תזונתית, יש לשלול מחלת צליאק, בעיה תזונתית מופיעה במיוחד בספורטאים מוציאים הרבה אנרגיה ולא אוכלים מספיק. ספורטאי זקוק ל 15% יותר בתזונה מילד שאינו עוסק בספורט. יתבטא בירידה באחוזון המשקל ובהמשך בירידה באחוזון הגובה וגם באיחור בהתבגרות 3) יתכן שבעיה בריאותית יכולה לגרום למצב זה כגון מחלה סמויה. כדי לשלול זאת מבצעים בדיקות כלליות כגון תפקודי כבד, כליות, חלבוני הדם, ספירה, ברזל, מדדי דלקת כגון CRP ועוד 4) חוסר הורמונלי פחות שכיח מהגורמים הקודמים למשל תת פעילות של בלוטת התריס (בודקים TSH+FT4) או נדיר יותר חוסר בהורמון גדילה את רוב הדברים יכול לבדוק רופא הילדים

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים