מקור הורמון הגדילה

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

26/01/2021 | 23:50 | מאת: Reut

אני מעוניינת להיכנס למאגר של תרומת מח עצם. אחת השאלות למועמדים למאגר הנה האם קיבלת טיפול בהורמון גדילה ממקור אנושי. לפני כ-20 שנה טופלתי אצלך בהורמון גדילה אך איני יודעת מאיזה מקור. למיטב הבנתי, שימוש בהורמון גדילה ממקור אנושי היה נהוג עד לשנת 85, האם הטיפול בהורמון בשנים 98-99 שונה בוודאות?

את הורמון הגדילה הסינטטי הכנסתי לארץ בשנת 1986. הייתי בצוות שפתח את הורמון הגדילה הישראלי מתוצרת ביוטכניולוגיה שנקנה לאחר מכן על ידי חברת פרינג ושמו שונה לזומקטון. בית חולים אחד בארץ המשיך לתת הורמון גדילה ממקור הומני מ 1985 התנגדתי לשימוש בהורמון גדילה ממקור אנושי. לאף מטופל שלי לא נתתי הורמון גדילה ממקור הומני. כולם קבלו את הורמון הגדילה הסינטטי שאין איתו בעיה

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים