בדיקות ילדה 9.5 התפתחות מוקדמת

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

23/01/2021 | 19:34 | מאת: ע.א.

פרופ' צדיק היקר, תוכל בבקשה לומר לנו האם תוצאות אלה תקינות לילדה בת 9.5? LH=1.5 FSH=6.5 TSH=2.68 DHEA-S = 1.14 גובה=140 ס"מ משקל= 30 ק"ג עדיין לא עשינו XRAY לגיל עצמות. מבחינה פיזית: שיעור קל מעל הפות. ומעט שיער שחי. נציין כי כולנו במשפחה שעירים (כולל אב, אח, אם, אחות). אחות קיבלה מחזור בגיל 11, אמא בגיל 12. האם יש מקום לשקול התערבות תרופתית כלשהי?

הגובה הוא באחוזון 75- תקין מעל הממוצע. התבגרות מוקדמת היא הופעת ניצני חזה לפני גיל 8 הופעת שעור מיני אחרי גיל 8 היא נורמלית. אם כל הסימנים האלה הופיעו אחרי גיל 8 אינני רואה בעיה אם את פונה ליעוץ לאנדוקרינולוג ילדים, את צריכה פרטים מדוייקים וגם תשובת אסטרדיול ותשובת גיל עצמות

24/01/2021 | 08:04 | מאת: ע.א.

תודה רבה פרופ', עזרת מאוד. מאחל לך בריאות מטיבית. ע.א.

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים