התפתחות מינית מוקדמת בת 8.7

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

22/01/2021 | 20:49 | מאת: אורית

הי, בתי בת 8 + 7 חודשים. גיל עצמות 11.5. עשינו בדיקות דם וקיבלנו אבחון להתבגרות מינית מרכזית. צפי גובה תקין אך שונה ב-10 ס"מ מהפוטנציאל הגנטי. המלצת הרופאה זריקת דקהפפטיל חודשית חד פעמי על מנת לבדוק תופעות לוואי ולאחר חודש, במידה והכל תקין לעבור לזריקה חצי שנתית. יש לי מספר שאלות: 1. האם תופעות הלוואי במידה ויהיו חולפות לאחר מספר ימים או נמשכות לאורך זמן? מאחר ורוצה מינימום זריקות וכאב לילדה, הייתי רוצה להתחיל ישר מהזריקה החצי שנתית. האם מומלץ? 2. הוסבר לי כי עיקר הטיפול הוא לעכב מחזור בגיל מוקדם. האם העיכוב גם יפגע במיצוי הפוטנציאל הגנטי של הגובה?

1) בילדים רבים התחלתי טיפול בזריקה "החצי שנתית" . זו לא חצי שנתית אלא פעם ב24 שבועות . 2) רצוי לא לתת מעל גיל עצמות של 12.5. אם מפסיקים בזמן מתאים, לפי קצב הגדילה, אין פגיעה בגובה הסופי

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים