לגבי בני בן 4 חודשים

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

12/01/2021 | 11:39 | מאת: דנה

שלום וברכה דוקטור . בני בן 4 חודשים נולד 2.700 קילו במועד ושמר על האחוזונים שלו ולפתע קפץ מאחוזון 20 70 עליה במשקל ושובר עקומות גדילה ושיעור באיבר המין ושפם. נעשו לו בדיקות דם ורציתי לדעת האם צריך לעשות עוד בדיקות? תוצאהאות Lh - 3.9 Fsh 1.8 Tsh-3.97 L TESTOSTERONE- TOT-7.98 T4free -13.2 Dhea sulphte- 0.7 ואחרון חביב 3.3 nmol/L ANDROSTENEDIONE

זו לא דרך נכונה לבצע ברור 1)צריך לדעת פרטים על המשפחה 2) צריך פרטים נוספים על הבדיקה הגופנית. מה שאת מוסרת אינו מספיק יש צורך בבצוע ACTH טסט בהקדם. אם זו בעיה ביותרת הכיליה יש צורך בברור דחוף פני לאנדוקרינולוג ילדים שישלים את כל הפרטים הנדרשים ואת הברור א) שעור יכול לנבוע מפגם גנטי ביותרת הכיליה חסר של אנזים 21 הידרוקסילז או 11 הידרוקסילז. יותרת הכיליה מפרישה במקרה כזה הורמונים הגורמים לשעור, גדילת יתר וקידום בגיל העצמות ב) אם יש מצב הורמונלי הגורם לגדילה מוגברת ושעור יש לבדוק גם את גודל האשכים

13/01/2021 | 09:18 | מאת: דנה

ואוו כל כך מעריכה את זה שענית לי! אז ככה היינו אצל רופא שקיבלה אותנו בחדר שינה שלה שהאור זה לא כמו במרפאה ולא רןאים כלום ופשוט אמרה לי שאני מאכילה אותו יותר מידי ואז אני מסבירה לו שהוא אוכל 180 ארבע פעמים ביום ותמיד ישר אומרים האכלת יתר וזה הבילבול פה. ולאחר מכן אמרה לי להחליף לו ארוחה אחת מחלב לירקות מרוסקות 180 מל שזה נירא לי לא הגיוני בגיל 4 חודשים . ובנוסף אמרה שאל היה לו משהו זה היה מתבטא גם בגובה שלו . מרגישה שאנחנו נופלים בין הכיסאות אני ובעלי קטנים מאוד גם נמוכים וגם רזים בעלי שוקל 56 קילו וגם אני כל חיי שקלתי 40 עד אחרי הלידה.

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים