תוצאות בדיקת קןרטיזול acth

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

09/01/2021 | 03:10 | מאת: לולה

שלום , עשיתי טסט לacth ולקורטיזול - גיל 17 , משקל תקין 58 גובה 1.67 היו כמה הורמונים לא תקינים בבדיקות דם לכן הפנו אותי לטסט - לפי חיפוש קטן שעשיתי באינטרנט התוצאות נראות לי תקינות , אבל אשמח אם תענו לי רק כדי לוודא : Cortisol 0 - 628 Cortisol 30 - 740 Cortisol 60 - 840 Hyd.prog 0 - 2.88 Hyd.prog 30 - 3.7 Hyd.prog 60 - 4.3 תודה רבה !!

שיא קורטיזול 840- מראה תגובת קורטיזול תקינה של יותרת הכיליה. שיא 17 הידרוקסי קורטיזון הוא 4.3 אם הוא בוצע לשלילת פגם אנזימטי של האדרנל מסוג 21 הידרוקסילז - התגובה תקינה

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים