קבלת וסת מוקדם בגיל 11.8 לילדה נמוכה

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

06/01/2021 | 08:36 | מאת: שירה

שלום בתי בת ה11.8 להפתעתינו הרבה קיבלה מחזור. יש לה סימני בשלות כגון -מעט חזה ושיער ערווה. אך היא נמוכה יחסית-כמו כל המשפחה (גנטי). גובהה-1.39. האם ניתן לעצור את הווסת על מנת שתמשיך לגבוה? הבנו שהוסת מאיט את הגדילה.

הפרוש שלך לא נכון. ווסת אינה עושה דבר. הווסט מופיע כאשר רמת ההורמונים הגיעה לבשלות. ההורמונים גורמים להופעת הווסת. ההורמונים גורמים ללוחיות הגדילה להסגר לאחר הווסת. בנות נמוכות גדלות בדרך כלל עוד 4-6 ס"מ לאחר הופעת הוסת. עיכות ההתבגרות לאחר הופעת הוסת אינו משפר את הגדילה. חשוב שאנדוקרינולוג ילדים יבדוק אותה. 1) זה לא רגיל שבזמן הופעת הוסת יש מעט חזה, החזה בזמן זה בדרך כלל מפותח מאד. 2) זוקומה מאד נמוכה בעת הופעת מחזור , מצב הדורש ברור

07/01/2021 | 08:26 | מאת: שירה

האם ניתן לקבל בנושא זה יעוץ טלפוני בזום? אשמח מאוד לקבוע

שלחי בקשה ליעוץ בזום ל: [email protected] ותכתבי שהיעוץ בנושא הופעת מחזור וגדילה ותקבלי הנחיות מה להכין לייעוץ

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים