בדיקת התבגרות גודל אשכים

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

04/01/2021 | 10:49 | מאת: עוז

שלום יש לי שאלה אני נער בן 16 לפני כשבוע הייתי בבדיקת אנדוקרינולוג הוא רצה לבדוק לי את גודל האשכים וכשהוא בדק לי הוא העיף רק מבט חטוף ולא העריך באמת את גודל האשכים נראה לי שהוא פשוט רצה לדעת את מידת השעור וזהו אבל לא נראה לי שמידת השעור מצביעה על ההתבגרות אלא רק גודל האשכים האם אני טועה? האם אתה, פרופ צדיק, בודק בצורה קפדנית את גודל האשכים או שיודע לזהות לפי מידת השעור במבט חטוף את השלב טאנר?

אתה טועה בהחלט מידת ההתבגרות נקבעת על פי גודל האשכים וזה מה שהאנדוקרינולוג בודק אנדוקרינולוג מנוסה, שנים רבות במקצוע יכול לפי הסתכלות על האשכים לקבוע את דרגת ההתבגרות

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים