תרופה נוגדת דכאון מסוג SSRI והתבגרות

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

02/01/2021 | 16:21 | מאת: אנונימי

שלום רב. בני בן ה17 החל לקחת תרופה נוגדת דכאון בשם פריזמה, תרופה שהיא ממשפחת SSRI’s ואני חושש שזה ישפיע על ההתבגרות שלו. גם ככה ההתבגרות שלו מאוחרת. בגלל זה רציתי לדעת אם יש קשר. האם יש לתרופה הזו אפקט של עיכוב התבגרות בנערים או שהיא מפחיתה הפרשת טסטוסטרון? כי אני כן יודע שהתרופה הזו מורידה את החשק המיני, אז האם יש קשר לעיכוב בהתבגרות או בגדילה בנערים?

התרופה יכולה לגרום לירידה בקצב הגדילה בחלק מהמטופלים. ראו השפעה מסוימת על הפחתה בהפרשת הורמון גדילה אין מספיק נתונים על השפעה על ההתבגרות. במשך השנים בדקתי נערים רבים המקבלים פריזמה ותרופות דומות ולא ראיתי כל הפרעה בהתבגרות

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים