אורח חיים בגיל ההתבגרות של נער והשפעות

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

30/12/2020 | 00:51 | מאת: דולן חזות

האם אורח חיים בעת בגיל ההתבגרות משפיע על הגודל הסופי של איברים והמראה שלהם. למשל על גודל הסופי של הראש, הגודל של הלסת, והמראה הכללי הסופי. למשל אם אורח חיים בריא יותר יגרום למראה סופי 'גברי יותר או בוגר יותר' מאשר אדם אשר בעת גיל ההתבגרות שלו חי אורח חיים לא בריא? תודה

התשובה על כל השאלות לא, אלא אם כן אורח החיים היה חריג מאד כמו תת תזונה, ריבוי אלכוהול, סמים ועישון, ספורט תחרותי ברמה גבוהה ללא תזונה המותאמת לספורט

31/12/2020 | 17:54 | מאת: דולן חזות

תודה על התשובה פרופ' אז מה הכוונה? שלמעשה אורח חיים מסוים מהסוג שציינת עלול להביא לכך שגבר לא יגיע לגובה סופי פוטנציאלי או שלמעשה כבוגר פניו עלולות להישאר עם תווי פנים ילדותיים (עקב חוסר התפתחות מלא) בגלל אורחת החיים שציינת?

תשובה בגוף השאלה 1) אז מה הכוונה? שלמעשה אורח חיים מסוים מהסוג שציינת עלול להביא לכך שגבר לא יגיע לגובה סופי פוטנציאלי- נכון בחלק מהמקרים 2)או שלמעשה כבוגר פניו עלולות להישאר עם תווי פנים ילדותיים (עקב חוסר התפתחות מלא) בגלל אורחת החיים שציינת?- לא, עם ההתבגרות מקבלים פנים בוגרות יש כאלה שזה קורה להם בגיל מאוחר כמו 25. בדרך כלל זו תכונה משפחתית

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים