סוכר

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

28/12/2020 | 20:40 | מאת: א

שלום דר, אני בן 20, בשמונה חודשים אחרונים עם ערכי סוכר בצום שנעים בין 102-109. עם זאת בשתיים מהבדיקות (בין ערכים גבוהים) היה גם 97 ו 95. יש לי גם תת פעילות של בלוטת תריס, משקל טוב ולכן זה לא טרום סוכרת, בדיקות נוגדנים שליליות לסוג 1, נחשד כ mody 2 ואני מחכה לעשות בדיקה גנטית. עם זאת ללא רקע משפחתי חזק (לאחותי בילדות היה סוכר בצום גבוה אבל לא כעת ולהורים סוכר בסדר, בין 90 למאה). רציתי לדעת האם למרות שיצא פעמיים ערכים מתחת ל100 עדיין יכול להיות מדובר ב mody, או שלדעתך יש סיבה אחרת לכך שערכי הסוכר גבוהים ולא מתאימים לגילי ושזה לא קורה כל הזמן (אם כי ברוב הבדיקות). כולסטרול תקין ובלוטה בסדר

הפורום מיועד לשאלות בתחום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים. שאלות בנושא מבוגרים ייענו בפורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות של המרכז הרפואי רמב"ם. גם אין מספיק נתונים להסקת מסקנות

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים