האם השעור הגברי יכול לנשור במידה ורמות הטסטוסטרון יורדות מאוד בנער

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

22/12/2020 | 13:18 | מאת: יעקב

שלום רב פרופסור אני רוצה לשאול בבקשה שאלה היפותטית שארצה שתשיב לי עליה - אני נער בן 17 סיימתי את ההתבגרות שלי וגם את גדילתי (יש לי גיל עצמות 18), בנוסף יש לי שעור גברי (שיערות ברגליים ובאיזור איבר המין וגם מתחיל לצמוח לי הרבה שיערות בפנים). נגיד והרמות של הטסטוסטרון שלי בדם (אשר לפני כן היו תקינות בגלל זה הופיעו לי סימני מין משניים) פתאום יורדות לרמות מאוד נמוכות שנמצאות מתחת לנורמה (בגלל כל מצב רפואי שיכול לגרום לכך), האם השעור הגברי שלי יכול לנשור במצב כזה? למרות שסיימתי את ההתבגרות? האם זה יתכן בכלל? האם הרמות התקינות של הטסטוסטרון הם אלה ששומרות על השיעור הגברי?

בדיכוי בולט של רמת הטסטוסטרון תיתכן נשירת שער

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים