התבגרות מוקדמת בילד צעיר

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

22/12/2020 | 10:01 | מאת: אייל

שלום רב, בני נולד עם IUGR ומשקל לידה נמוך. בחצי שנה האחרונה שמנו לב לתופעות כמו ריח זיעה מבית השחי. צילום גיל עצמות התאים לפי הרדיולוג לגיל 6-7, אך אנדוקרינולוג איבחן שמתאים יותר לגיל 8. נכון לעכשיו אשכים בגודל תקין ופרופיל הורמונלי לפני 3 חודשים מראה שלא התחיל התבגרות. כנראה שיישלחו אותנו לטסט ACTH לבדוק את יותרת הכלייה. שאלתי היא, האם יש בדיקות נוספות שכדאי לעשות וכבר ייקחו באותו מעמד של דקירה? האם רק יותרת הכלייה קשורה לזה? מה עם משהו פתולוגי בבלוטת יותרת המוח?

22/12/2020 | 10:03 | מאת: אייל

שכחתי לציין שבשנה וחצי האחרונות עלה באחוזון הגובה מ20 ל35 וגבה בחודשיים האחרונים למשל 2 ס"מ ובשנה בסביבות 9 ס"מ שלהבנתי זה הרבה.

לא מסרת את גיל הנער. כשתמסור אוכל לתת תשובה

לא מסרת את גיל הנער.

23/12/2020 | 16:37 | מאת: אייל

הילד בן 7

בדרך כלל מבצעים ACTH (סינאקטן טסט) ויחד איתו LRH טסט

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים