הקשר בין שיערות ברגליים לגדילה

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

17/10/2020 | 11:12 | מאת: לירן

שלום, אשמח לדעת מה הקשר בין שיערות ברגליים לגדילה. יש לי הרבה שיערות ברגליים (לא שיערות בהירות אלא שיערות שחורות ועבות). זה לא ממש גנטי. 1) האם גדילה של שיערות ברגליים קשורה לטסטוסטרון? האם הוא גורם לשיערות לגדול? 2) האם זה סימן נוסף לשלב התבגרות מתקדם המצביע על גדילה מועטה?

1) אין קשר בין שערות רגליים לגדילה 2) שעור ברגליים ובידיים אינו סימן להתבגרות 3) כאשר יש ריבוי שעור, לא דווקא ברגליים בודקים במיוחד הורמונים של יותרת הכיליה וגם את הטסטוסטרון.

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים