בירור התפתחות של בת שמונה

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

11/10/2020 | 15:31 | מאת: גניה

היי, לאחרונה הבחנתי בשיערות בודדות שחורות באזור פי הטבעת אצל ביתי בת השמונה, יש לציין שהילדה לא שעירה, היא גבוהה לגילה ויחסית מלאה ובנוסף יש לה ריח חריף של זיעה,מלבד הנ"ל אין סימני התבגרות נוספים. האם השיעור הנ"ל נחשב שיעור מיני וזה התחלת ההתפתחות המינית שלה? זה תקין?

התבגרות בבנות היא צמיחת שדיים. שערות באיזור פי הטבעת אינן קשורות להתבגרות. אם זה שער פלומה עדין , אין לך חשיבות. ריח זעה יכול להיות בגלל זעה מרוכזת בימים חמים כאשר ממעטים לשתות פנה לבדיקת רופא ילדחם

11/10/2020 | 20:14 | מאת: גניה

מדובר על שערות שחורות ולא פלומה, על מה הן יכולות להעיד? תודה על תשובתך

המונח התפתחות הוא לא מדוייק . התפתחות הוא דבר שלא מגדיר כלום. התפתחות הוא גם התפתחות שכלית ועוד התפתחות של דברים רבים. יותר נכון היה לכתוב התבגרות או התפתחות מינית. התבגרות היא גדילת שדיים עקב יצירת הורמון נשי אסטרוגן שעור מיני המופיע בערך באותו הזמן , אך לא תמיד הוא באיזור הערווה (מפשעות) בתי שחי וכו'. שעור בלבד באיזור פי הטבעת אינו שייך לעניין זה בכלל. רק רופא שיבדוק אותה יכול לאמר לך.

12/10/2020 | 16:05 | מאת: גניה

תודה רבה לך!

רק בריאות

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים