שעת הזרקת הורמון גדילה

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

25/09/2020 | 23:33 | מאת: מאיה

שלום פרופ׳ צדיק, בני בן 11.5, מטופל בגנוטרופין כבר 5 שנים בהתווית ISS, מינון 1מג. לפי האנדוקרינולוג שלו הוא מגיב מצוין לטיפוך, כעת אחוזון 28%. עד כה נהגתי לתת את הזריקה היומית כרבע שעה לאחר שנרדם לשנת לילה. לאחרונה, עם התבגרותו וה״חופשות״ הרבות עקב מצב הקורונה הוא הולך לישון מאוחר מאוד לעיתים קרובות...מה מקשה עלי לחכות לזריקה... השאלה שלי היא כמה זה קריטי לתת את הזריקה צמוד לשנת לילה? במידה וניתן להקדים, כמה שעות לפני השינה האפקט עדיין יהיה מקסימלי? תודה מראש, מאיה

יעילות הטיפול לפי שעות כמעט ולא נחקר. יש שתי עבודות המתיחסות לגדילה בהזרקה בשעות שונות ועבודה אחת הבודקת הבדלים בפעילות מטבולית לפי שעות. כל הגורמים בעולם ממליצים על הזרקה לפני השינה או לאחר ההרדמות בלי מספיק הוכחות. סכמי עם מי שמטפל בכם את הפתרון לכך.

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים