igf-1 לא יורד מעל חצי שנה למטופל בהורמון גדילה

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

22/09/2020 | 14:46 | מאת: אושר

פרופ' צדיק שלום רב, בננו, היה מטופל בהורמון גדילה גנוטרופין במשך 8 שנים. בכל השנים הללו המעקב היה תקין מבחינת גדילה ומבחינת תוצאות בדיקות דם. תמיד ה-igf-1 היה בנורמה באמצע הסקאלה. בננו כיום בן 15 והגענו איתו למינון שיא של 2 מ״ג ליום. באותה תקופה שהגענו לשיא המינון, לפני 7.5 חודשים, הוחלפה גם התרופה בקופה לנורדוטרופין. בבדיקה שבוצעה אז igf-1 הראה תוצאה של 90 (חריגה לעומת 66 שזה המקסימום). מאז ועד היום, בהנחיית הרופא המטפל, אנחנו מורידים בכל חודש את המינון ב0.2 והתוצאות igf-1 נשארות אותו דבר. היום עם מינון 1.4 התוצאה 92.5. רציתי להתייעץ איתך האם בהשקפתך זה נכון בכל חודש להמשיך להוריד עוד ועוד את המינון כי אין שום השפעה חיובית על הigf-1, הוא רק עולה ומתרחק מהנורמה? או שזה שלב שאפשר להפסיק לגמרי את הנורדוטרופין? האם אתה ממליץ על בדיקות נוספות? בברכה ותודה מראש

1) לא מסרתם מדוע הוא מקבל הורמון גדילה-מה האבחנה. מה הגקיל ומה דרגת ההתבגרות או נפח האשכים 2) רמת ה IGF-I תלויה גם בדרגת ההתבגרות ובגיל- אין כאן שום מידע כזה 2) לפי הוראות ה FDA= רשות התרופות והמזון בארהב וגם אנחנו נוהגים כך. אם IGF מעל הנורמה מורידים את מינון הורמון הגדילה ב 15-20% 3)צריכים לשמור את ה IGF בתחום הנורמה, על כן כאשר הוא מעל הנורמה, ממשיכים לרדת במינון

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים