2 שאלות קצרות (איך דקאפפטיל עובד+שאלה נוספת) תודה רבה פרופ צדיק

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

16/09/2020 | 11:41 | מאת: 2 שאלות קצרות לפרופ צדיק

1) איך דקאפפטיל מעכב התבגרות? האם הוא מוריד את הטסטוסטרון בנערים? (או מוריד אסטרדיול בבנות)? או שהוא פועל בדרך אחרת? 2) האם יש תרופות שהתפקיד שלהם זה להוריד את הטסטוסטרון בדם בגברים? האם כתוצאה מכך יש פגיעה באיכות הזרע או נשירה של שיער גברי?

1) הדקאפפטיל הוא הורמון LH שהאריכו את משך חייו בדם לתקופה ארוכה. כאשר משך חייו רגיל הוא אחראי על התבגרות נורמלית והתפתחות בלוטות המין= האשך והשחלה. כאשר משך חייו ארות בדם, הוא גורם לרצפטורים (הקולטנים) שאליהם מתחבר ה LH על קרום התא להעלם ועל כן ה LH לא מפעיל את בלוטות המין ליצר טסטוסטרון בזכר ואסטרוגן בנקבה. מנגנון זה הוא היזון חוזר שלילי. כתוצאה מכך האסטרוגן והטסטוסטרון יורדים מאד ברמתם וההתבגרות נסוגה כל זמן שנותנים טיפול זה. 2) יש תרופות אחרות היכולות להוריד את רמת הטסטוסטרון ויכולות לגרום לנשירת שער. בנושא זה כדאי לך להתייעץ עם רופא עור- זו המומחיות שלו

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים