עצירת גדילה ומחזור שנעלם

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

30/08/2020 | 22:02 | מאת: רונן

בתי בת 13.8 בשתי מדידות גובה אצל הרופא גובהה נשאר כשהיה 153 ס"מ (פער הזמן בין המדידות כשמונה חודשים). הרופא הפנה לבדיקות TSF IGF1 וסרולוגיה של צילאק. האם יש צורך בעוד בדיקות. כמו כן היא קבלה מחזור ראשון לפני כחמישה חודשים ומאז לא חזר האם יש קשר בין הדברים והאם יש צורך בבדיקות הורמנליות תודה רבה, רונן

אין דבר כזה בדיקת TSF אם מדידת הגובה מדוייקת, יתכן שהיא סיימה את הגדילה. לא הדעת מה קרה למשקל. יתכן שהיא ירדה במשקל? בשנתיים הראשונות מחזור יכול להיות לא סדיר, להופיע פעם אחת והפסקה עד פעם שניה. בדרך כלל במקרים כאלה אני מבקש גם רמת הורמונים שך ההתבגרות LH FSH ESTRADIOL וגם PROLACTIN הנלקח לפחות שעתיים לאחר התעוררות משינה.

31/08/2020 | 00:10 | מאת: רונן

הכוונה היתה לTSH. עלתה במשקל מ41.5 ל46. תודה רבה, רונן

כתבתי כבר מה בודקים בתשובתי הקודמת

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים