האם ALP נמוך מצביע על פגיעה בגדילה?

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

16/07/2020 | 18:55 | מאת: עידן

האם אלקליין פוספטאז (ALP) נמוך מצביע על פגיעה בגדילה? לפני 4 שנים הייתי מאושפז באשפוז יום בבית חולים בגלל ירידה במשקל (הייתי אז בן 15) וכחלק מבדיקות הדם שעשו לי עשו לי גם בדיקת דם לALP והתוצאה יצאה נמוכה. הרופא שם (הוא לא אנדוקרינולוג בכלל) הסביר לי שALP זה חומר שמופרש מהעצמות ואם הוא נמוך זה מצביע על פגיעה בגדילה. פתאום חשבתי על זה ורציתי לשאול האם זה באמת נכון? האם זה מראה על בעיה בגדילה

תיתכן בגלל בעיה תזונתית, ירידה בפוספטז הבסיסי, אך זה לא מדד להערכת גדילה

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים