בן 18, הגדילה נעצרה?

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

16/07/2020 | 08:19 | מאת: הורטלה

היי, אני 1.76(הייתי רוצה לגבוה ב4-5 ס״מ לפחות). אני אמור להיות גבוה יותר, כל החיים הייתי גבוה בפער מהחברים ותמיד הרופאים אמרו שאני אהיה ״גבוה כמו כדורסלן״. לפני שנתיים וחצי בערך ירדתי הרבה במשקל עקב הפרעות אכילה, והגובה שלי נעצר מאז. גבהתי אולי סנטים או 2.. עכשיו ברור לי שלא מימשתי את את הגדילה שלי עד הסוף, השאלה שלי היא האם אני יכול להמשיך לגבוה לדעתך? אפילו כמה סנטמטרים? אגב אני בן 18 ושבוע.

אם שנתיים לא גדלת, או בשנתיים גדלה אולי 2 סמ, סיכוי גדול שהגדילה נגמרה הגדילה נגמרת בסוף ההתבגרות. בצילום כף יד רואים שגיל העצמות לפחות 18. זה סימן שכל מרכזי הגדילה בעצמות שהיו עשויים מתאי סחוס שעדיין גדלים, הפכו לעצם שאינה יכולה לגדול

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים