התבגרות מינית אצל ילדה בת 10

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

05/07/2020 | 22:47 | מאת: תמר

היי, ביתי בת 10 קצת מלאה עם בליטה קלה של אזור הפטמות. אני רוצה לדעת האם החלה את תהליך ההתבגרות, הבנתי שתחילת התבגרות מינית אצל בנות מאופיינת בצמיחת ניצני שד. איך אדע האם אלו ניצני שד או שזה חלק מהיותה מלאה באופן כללי? יש מאפיין מסויים של תחילת צמיחת השד? קראתי שיתכן גוש מאחורי השד, האם זה מה שצריך להיות?

כן

06/07/2020 | 00:46 | מאת: תמר

אז אם במישוש של המקום אין שום גוש או בליטה מסויימת אני יכולה להסיק שלא החלה את ההתבגרות המינית?

לצערי אין לך כל סמכות להחליט על תוצאות בדיקה גופנית.

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים