שתי שאלות קטנות בנוגע לסיום ההתבגרות

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

01/07/2020 | 22:49 | מאת: ליהיא

היי פרופסור, שתי שאלות קטנות - 1) אני יודעת שסימן המין הראשון בבנות הוא ניצני שד. מהו סימן המין הראשון בבנים? 2) כמה זמן נמשך תהליך ההתבגרות מהופעת סימני מין לראשונה ועד לסיום הגדילה? האם יש הבדל בין בנים לבנות? תודה רבה ויום נעים

1) הסימן הראשון להתבגרות בבנים הוא הגדלת האשכים 2) תחילת התבגרות נורמלית בבנות היא בגיל 8. בנות המתבגרות מהר יכולות לסיים התבגרות ולקבל מחזור כעבור 20 חודשים בנות המתחילותבגיל 12.5 (חרי גיל זה ההתבגרות מאוחרת יכולות לסיים התבגרות בגיל 15. אין שום חישוב בעולם מתי בת מסויימת תקבל מחזור בנים יכולים להתחיל להתבגר בגיל 9. המהירים יכולים לסיים תוך שנתיים. הגיל המאוחר ביותר בבנים שהוא עדיין תקין לתחילת התבגרות הוא 13.5ויכולים לסיים התבגרות בגיל 17 משך ההתבגרות שונה בין בנים לבנות וגם שונה בפרטים מאותו מין

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים