סימן לסיום גדילה....

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

17/05/2020 | 19:43 | מאת: פאור

שלום דוקטור רציתי לשאול אותך לגבי סימן לסיום הגדילה. האם יש סימן בפנים בגוף או במקום ספציפי שמוכיח לנו שסיימנו את הגדילה או שנשאר לגדול כמה סנטימטרים? בנוסף האם שינה על הבטן משפיעה אולי על התפתחות הגובה או ההורמונים שבגוף? ולבסוף אם אני רוצה לגבוה עוד לפחות שתי סנטימטרים יש ביוטיוב מלא אנשים שאומרים שצריך לישות מתיחות כל יום ואחרי כמות זמן מסוימת רואים תוצאות,האם זה אמת? תודה

הסימן לסיום גדילה הוא שבמדידות חוזרות הגובה נשאר ללא שינוי לשאלות האחרות אין קשר למציאות ואין כל אמת בהם

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים