שינוי סוג הורמון ומינון

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

30/04/2020 | 21:14 | מאת: שלי

בני בן ה 12 מקבל מזה כ 3 שנים גנוטרופין 12 מג. מינון כרגע 2 מ"ג . שוקל 37 גובה 1.47. אנו גרים בחו"ל. עד עכשיו היה במלאי גנוטרופין אך גם פה יש חוסר כרגע. יש פה את ההורמון נורדיטרופין 10 מ"ג בלבד. א. האם המינון אמור להשתנות בין שני סוגי ההורמונים? ב. האם יש הבדל במינון אם זה נורדיטרופין 10 מג או 15מג? תודה

אם לאמפולה של כל הורמון שהוא כתוב 15 מגר, 12 מגר או 10 מגר. זה אומר כמה מיליגרמים יש באמפולה. נגיד אם הרופא אומר שהילד צריך בזריקה 1 מגר המינון נשאר בכל הורמון 1 מיליגרם, אבל זה אומר כמה זריקות תוכלי לתת מכל אמפולה . למשל מאמפולה של 15- 15 זריקות של 1 מגר ומאמפולה של 10 מיליגרם, 10 זיקות של אחד מיליגרם. אין הבדל ביעילות ובהרכב ההורמון בין גנוטרופין לנורדיטרופין

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים