פין חבוי וקטן בגיל 3

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

07/04/2020 | 21:06 | מאת: נועה

שלום רב, בני עוד מעט בן 3 ויש לו פין חבוי. היינו אצל אורולוג כבר פעמיים מאז שנולד בגלל הידבקויות בעור, אך הוא אמר שהכל תקין וככל הנראה הכל יסתדר כשיגדל. עם זאת, הפין שלו נראה לי ממש קטן...(לא בזיקפה). האם יש צורך בבדיקה אצל אנדוקרינולוג ילדים? או שזה עדיין שייך לתחום האורולוגיה?

1) התיחסות גודל הפין וגדילתו שייכת לתחום האנדוקרינולוגיה. הברורים נעשים על ידי אנדוקרינולוג. במקרים מסויימים כאשר יש יכולת להתערב, היעילות הגדולה ביותר היא עד גיל שנתיים 2) "פין חבוי" קשור במקרים רבים בהשמנה. נוצרת כרית שומן באיזור הפין המסתירה אותו. . 3) עד תחילת ההתבגרות גדילת הפין היא 1-2 מילימטר בשנה. בהתבגרות תוך שנתיים גדילתו מואצת מאד.

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים