גודל אשכים וגובה סופי אצל בנים

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

05/04/2020 | 20:20 | מאת: א.ג

גודל אשכים 5-6 סמק מה זה אומר לגבי גובה סופי ? האם זה תחילת או סיום הגדילה? ולאיזה גיל זה מתאים מבחינת התפתחות מינית?

1) גודל אשכים 5-6 סמק מה זה אומר לגבי גובה סופי ? תשובה: כלום-אין קשר 2) האם זה תחילת או סיום הגדילה? תשובה: זו דרגת התבגרות נמוכה. אם מערכת המין תקינה זו תחילת ההתבגרות . אם זה בגיל 14 ומעלה יש צורך בבדיקת אנדוקרינולוג 3) ולאיזה גיל זה מתאים מבחינת התפתחות מינית? תשובה: יש כאלה שמתחילים התבגרות בגיל 9 ויש כאלה שמתחילים בגיל 13.5 ההתאמה אינה לגיל אלא לדרגת ההתבגרות

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים