השוואת מידת הכאב במתן הורמון גדילה

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

03/02/2020 | 23:21 | מאת: ענבר

בני בן ה-6 נמצא במעקב של אנדוקרינולוג, קיבלנו אישור להורמון גדילה, כעת נמצאים לפני אישור הקופה. הרופאה ביקשה מאיצנו לבחור בין ההורמון הניתן במזרק אוטומטי עם מחט לבין הורמון הניתן במזרק ללא מחט. על מנת להקטין את הסיכוי להתנגדות מצד הילד, שאלתי היא איזה מזרק מבין ה-2 כואב יותר או פחות? ברור לי כי כאב הוא עניין סובייקטיבי, אך אשמח לשמוע מניסיונך, האם יש נטייה לכאב פחות באחד מהמזרקים?

העניין הוא אישי בנורדיטרופין יש דקירה במחט עדינה. יש כאב קל בגלל הדקירה. יש ילדים שרעיון הדקירה מפחיד אותם בזומקטון , מזרק ללא מחט, עובר בלחץ אויר דרך העור. אין דקירה. יש ילדים שמעט רגישים לצריבה קלה של החומר. ילדים מתחילים להזריק לעצמם בזומקטון בגיל צעיר יותר מהורמונים אחרים כי אין דקירה.

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים