שאלה נוספת- הורמון גדילה גיל 11

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

16/12/2019 | 14:13 | מאת: דנה

E: הורמון גדילה , ילד בן 11 13/12/2019 | 08:22 | מאת: דנה תודה רבה פרופ. שאלה נוספת ברשותך - מומלץ לתת את ההורמון בין השעות 19:00-22:00. במידה והדבר לא מתאפשר לעתים , מה עדיף לפני 19:00 או אחריי 22:00? רוב תודות

אמונות שאין להן כל הוכחה מדעית עד היום. המתן לפני השינה אינו דומה להפרשה הטבעית. ההפרשה הטבעית מתבטאת ב 9-11 שיאי הפרשה ב 24 שעות שביניהן ההפרשה כמעט אפסית. בשיאים בלילה בתקופות מסוימות יותר גבוהים מהשיאים ביום. זריקת הורמון גדילה מגיאה לשיא הרבה יותר גבוה מההפרשה הטבעית והוא שיא אחד הנמשך עד 10 שעות. ממש לא דומה לטבעי. אני ממליץ לתת את הזריקה לפני השינה בילדים המסכימים לקבל אותה. ילדים המתנגדים לטיפול, אני ממליץ לתת להם תוך שינה. ואינני אדוק בקשר לשעה קבועה ומדוייקת

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים