הורמון גדילה , ילד בן 11

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

07/12/2019 | 18:21 | מאת: דנה

ערב טוב פרופ, בני מקבל את הורמון הגדילה מזה כשלושה חודשים. אנחנו מזריקים לסירוגין בזרועות, בצידי התבור ובירכיים. הזריקה בזרוע לא נעימה לו. האם אפשר להזריק רק בירכיים ובאזור התבור? שאלה נוספת- גרים באירופה ולכן משתמשים ב Omnitrope. האם זהה בהרכבו להורמון הנמכר בארץ? תודה מראש ושבוע טוב

1) כן. לא מוכרחים להזריק בכל האיזורים 2) הרכב כל הורמוני הגדילה זהה אחרת לא מרשים להשתמש בהם

13/12/2019 | 08:22 | מאת: דנה

תודה רבה פרופ. שאלה נוספת ברשותך - מומלץ לתת את ההורמון בין השעות 19:00-22:00. במידה והדבר לא מתאפשר לעתים , מה עדיף לפני 19:00 או אחריי 22:00? שעה קודם או שעה אחריי? רוב תודות

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים