פירות וירקות............

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

04/12/2019 | 18:42 | מאת: פירות וירקות

שלום דוקטור רציתי לשאול אותך כך אני לא אוכל פירות וירקות מאז שנולדתי(שהייתי קטן אמא שלי ניסתה ופשוט ירקתי את זה את זה) עד עכשיו ואני בן 15.1 רציתי לשאול אם זה יכול להשפיע בצורה משמעותית בגובה שלי? והאם יש שם לבעיה של האי אכילת ירקות ופירות?

בחוסר פירות וירקות בתזונה, לא מקבלים ויטמינים חיוניים לגדילה . יש לרשום 3 ימים את תכולת התזונה מבחינה כמותית ועם הרשימה לפנות לדיאטנית כדי שתחשב אילו חוסרים יש בתזונה שיש להשלים. לעיתים ניתן להשלים בעזרת מולטיויטמין

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים