איבר המין אצל מתבגרים

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

04/11/2019 | 09:20 | מאת: א

שלום ד"ר, קראתי באתר של דר. דריי שיש טיפול רק עד גיל 13 המסייע לגדילת הפין ולאחר מכן לא ניתן להשפיע על גודלו. מצד שני באתרים שונים כתוב שאיבד המין כמעט לא גדל עד תחילת גיל ההתבגרות סביב גיל 13. שאלתי היא, האם יש אמת בכך שיש טיפול עד גיל 13? האם הורה לילד בן 12 צריך להילחץ ולרוץ אליו לבדיקה או להמתין לתחילת גיל ההתבגרות? תודה

1) בספרי האנדוקרינולוגיה מקובל שאם אבר המין קטן מאד (מיקרופניס) הטיפול היעיל הוא עד גיל שנתיים 2) גדילה ממש של אבר המי מתחילה עם תחילת ההתבגרות. לא בגיל מסויים. יש בנים המתחילים להתבגר בגיל 9 ויש בגיל 13.5 3) אם אבר המין קטן במיוחד, בודקים בכל גיל . אין הגבלת גיל. 4) שיטות שונות שפורסמו להגדלת אבר המין נבדקו על ידי איגוד אורולוגים בינלאומי ונמצאו כבלתי יעילות 5) במקרים רבים תלונות על אבר מין קטן, נמצאו כבלתי נכונות. אם יש חשש כזה, יש לפנות לאנדוקרינולוג ילדים לבדיקה

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים