התבגרות מינית אצל ילדה בת 9

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

02/11/2019 | 07:29 | מאת: יערה

שלום , בגיל 8 התחיל ריח של זיעה אצל בתי. כשהיא הגיעה לגיל 9 החלה הנצת שדיים. כיום היא בת 9 וחמישה חוד'. אין לה שיער ערווה ושיער בבית השחי. אצל אחותה הגדולה בת ה 18, החלה התפתחות מינית בגיל 11 , קיבלה וסת בגיל 13.5 וגובהה כיום הוא 1.54. אני מודאגת מכך שבתי הצעירה תקבל מחזור מוקדם מדי לגילה ולא תגיע לגובה סביר. האם עלינו לפנות להתייעצות אצל אנדוקרינולוג? תודה רבה

תחילת התבגרות בגיל זה היא נורמלית. כדאי לעקוב אצל אנדוקרינולוג

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים