קושי בבליעת אנאסטרוזול

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

07/10/2019 | 10:00 | מאת: שני

בני בן ה12 קיבל מלבד הורמון הגדילה כדורים אלו לבליעה 2 שאלות בבקשה: אני מאוד חוששת כיוון שבתופעות לוואי רשום שיש תופעת לוואי של חוסר בתאבון. גם ככה הוא רזה ולא אוכל טוב. מה לעשות? שאלה שניה הבן לא מצליח לבלוע את הכדור הקטן ןלעס אותו. כתבו שאסור ללעוס ורק לבלוע או לאכול עם מזון. האם הבן יכול ללעוס? האם ניתן להמיס במים ולשתות? תודה על ההתיחסות המכובדת לכל שאלה ושאלה. ישר כח

07/10/2019 | 10:21 | מאת: שני

מתי הכי טוב לתת את הכדור? תודה רבה

אני מאוד חוששת כיוון שבתופעות לוואי רשום שיש תופעת לוואי של חוסר בתאבון. גם ככה הוא רזה ולא אוכל טוב. מה לעשות? תשובה: א) פני לדיאטנית ליעוץ על הרכב התזונה. עליה לעזור למצוא מזונות שכדאי לתת לו וימנעו ירידה במשקל ב) במטופלים שלי לא ראיתי ירידה במשקל בעקבות טיפול זה. הבעיה היא שמלכתחילה הוא אינו אוכל כפי הרצוי ועל כן את צריכה עזרת דיאטנית שאלה שניה הבן לא מצליח לבלוע את הכדור הקטן ןלעס אותו. כתבו שאסור ללעוס ורק לבלוע או לאכול עם מזון. האם הבן יכול ללעוס? האם ניתן להמיס במים ולשתות? תשובה: תחלקי את הכדור לחלקים קטנים ותערבי אותם בשוקולד למריחה או בריבה בסוף האוכל

כבר עניתי

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים